joi, 19 noiembrie 2009

Patru muschetari

Daca tot e vremea supozitiilor, a scenariilor si a conspiratiilor... cum ar fi daca ne-am uita putin si la cei care l-au inconjurat pe Michael Jackson?
Cum ar fi daca ne-am gandi ca nu si-a inscenat disparitia, ci ca alte persoane au avut anumite interese ca el sa iasa din lumina reflectoarelor intr-un moment important?

Cautand, verificand informatii, citind articole, vizionand inregistrari, am gasit patru personaje aparent foarte diferite si fara nici o legatura unele cu altele.
Ce au in comun doi lideri ai luptei pentru drepturile civile, un fost extremist islamic de culoare si un lider religios corean? Pe langa incredibile legaturi de afaceri, conexiuni politice si activitati comune, de-a lungul timpului fiecare dintre acestia a avut o legatura de durata cu Michael Jackson.
Aceste personaje sunt: Rev. Jesse Jackson, Rev. Al Sharpton, Louis Farrakhan (Natiunea Islamului) si Rev. Sun Myung Moon.

Sun Myung Moon – singura referinta pe care o gasim privind legatura cu Michael este turneul The Jacksons pe care Moon a dorit sa il sponsorizeze in 1989 si care urma sa aiba loc in Coreea de Nord. O alta afacere pentru Joe Jackson, care a semnat un contract pentru turneu fara a-l intreba inainte pe Michael daca doreste sa participe. In aceasta “poveste” putem cunoaste modul de operare al lui Moon cand doreste sa atinga un scop propus. Dupa un an de taraganare, cand Michael a fost in sfarsit de acord, Moon a renuntat la turneu. Pare incredibil ca acesta sa renunte, avand in vedere perioada de timp in care a insistat pe toate caile sa il aduca in Coreea pe cel care putea sa ii confere un statut mai inalt prin asocierea cu numele sau. De asemenea, daca il urmarim pe Moon in activitatile sale putem observa ca nu isi propune nimic fara a avea o finalitate.

Lider al propriei religii, Biserica Unificarii, Moon este un personaj interesant de studiat. Este implicat in politica, afaceri (hoteluri, mass-media, fabrici de armament, companii de publicitate, restaurante etc.), organizatii pentru pace, organizatii financiare, educationale si religioase. Reteaua pe care si-a creat-o pare a fi imposibil de urmarit. Scopul sau declarat este pacea mondiala, unificarea tuturor raselor si religiilor.
Pare ciudat ca un tanar corean sarac a ajuns atat de departe. Cei care i-au studiat activitatea par sa detina dovezi ca a fost sustinut inca de la inceputuri de francmasoni, prin intermediul bancherilor si a clanului Rothschild.


Rev. Jesse Jackson – are o legatura de durata cu familia Jackson. Este cel care l-a sustinut spiritual pe Michael Jackson in timpul procesului din 2005. Apare si in emisiuni tv pentru a-l sustine. Avocatul Tom Messereau il indeparteaza din lumina reflectoarelor pentru ca nu doreste sa transforme procesul intr-unul cu valente rasiste.
Dupa disparitia lui Michael, Jesse Jackson apare alaturi de Joe Jackson in conferintele de presa.

Activist pentru drepturile civile pe plan national si international. Implicat in politica S.U.A., candidat la presedentie, senator. Expert in negociere, face calatorii in strainatate pentru a elibera prizonieri pe considerente politice. Negocieri la nivel inalt, purtate chiar cu presedintii statelor respective (Siria, Cuba, etc.)


Rev. Al Sharpton – il cunoaste pe Michael Jackson de cand acesta era adolescent, Sharpton fiind managerul de turneu al lui James Brown. Il sustine public pe Michael in decursul anilor, indiferent de natura problemelor pe care le-a avut.
In 2002, in perioada conflictului cu Sony, Michael tine discursul care doreste sa demaste compania Sony si pe Tomy Mottola la sediul organizatiei lui Al Sharpton.
Dupa disparitia lui Michael, Sharpton apare alaturi de Joe Jackson in conferintele de presa. Tot el este cel care sustine un impresionant discurs la memorial. Participa si la inmormantare.

Activist pentru drepturile civile, politician, are legaturi cu diverse organizatii care lupta pentru egalitatea persoanelor, legaturi cu presedinti de state (Arafat, George Bush, Obama, etc.).


Louis Farrakhan (Natiunea Islamului) – incepand cu 2004 (se pare ca prin intermediul lui Jermaine) Natiunea Islamului i-a asigurat paza lui Michael Jackson. Seful echipei de securitate era ginerele lui Louis F., implicandu-se si in afacerile lui Michael.
La momentul disparitiei lui M. J., Farrakhan vorbeste public despre impactul sau asupra lumii: discursuri, interviuri, articole in revista organizatiei. Este prezent si la memorial.

Natiunea Islamului: organizatie extremista a musulmanilor de culoare lupta pentru recunoasterea drepturilor persoanelor de culoare. Din 1991 si-a extins aria de interes, adresandu-se tuturor raselor si religiilor. Organizatia are legaturi cu lumea politica internationala si cu sefi de state (Libia, Egipt, Irak, Cuba, S.U.A.).

3 comentarii:

  1. ai facut o treaba extra.aici .Felicitari? Val.

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc. Urmeaza si alte persoane din jurul lui Michael, sa vedem ce conexiuni mai gasim.

    RăspundețiȘtergere
  3. Stai, ori nu am inteles eu ori nu e tot articolul. Care e finalul? Care era momentul de trebuia sa dispara MJ?

    RăspundețiȘtergere